esmaspäev, 6. oktoober 2008

2 nädala kodutöö: HTML, lihtne veebileht

Valisin siis omale ülesandeks esimese versiooni. Kuigi ma olen HTMLiga bakalaureuses tegelenud, on lehtede tegemisest siiski juba paar aastat möödas ja järgnev katse näitab, et ega proov just parim välja ei tulegi. Otsustasin siis väheke meelde tuletada nende tegemist. Vaimu välgatuse puudumisel on jutt seal täpselt nii naljakas või veider kui teile tundub :D

Link

W3C'le lehte ette söötes ei läinud see läbi: 69 viga, nati parandades tuli koguni 80. Põhiline asi, mis algul vigade hulgas silma hakkas, olid valed lõpetamised...nt oli mul hoopis /> kuigi oleks pidanud olema < /img > ehk siis suuresti tähelepanu vead või kunagi Kipparist teisiti meelde jäänud kirjapilt.
Kuna tegu oli ainult ühe lehega, siis otsustasin CSS mitte kasutada ja värvilahendused, asetused kirjeldada kohe ühel lehel. Siit õpetus: kui vähegi stiliseerid kasuta CSSi!!!!! Nendest "lahendustest" tulid enamikud vead. Nii tähelepanu kui ka tiba oskamatusest neid õigesti panna. Vigade kohta lugedes ja vähesel määral kasutades katse-eksitus meetodit sain lõpuks valideeritud.
(Viimane puuduv asi oli meta equiv="Content-Type" content="text/html;charset=ISO-8859-1")

Kommentaare ei ole: