neljapäev, 15. oktoober 2009

Sotsiaalne tarkvara ja mina



Sotsiaalseid tarkvarasid kasutan igapäev, seda siiski enamasti sõpradega suhtlemiseks.Kontosid oman nt. Orkutis ja Facebookis (tunnistan ausalt, et seal armastan tihti erinevaid mänge proovida :D). Kuna enamikud tuttavad on Orkutis ja mul igasuguste tähtpäevade osas on halb mälu, siis sünnipäeva tervitused toimuvad tihti just selle vahendusel.

Igapäevaselt on levinud ka msn ja skype, millest esimene on pidevalt lahti vanadest harjumustest. Ideaalne vahend, kui vaja on teha nt rühmatöösid. Viimasel ajal kipub kahjuks mobiil suhtlemisel siiski käepärasem olema. E-posti vaatan paratamatult iga päev.

Faile levitan inimestele hetkel veel TLÜ tasuta omatava kodulehe kaudu :D. Foto albumeid on nii Picasas kui ka Foto24 (ei tea kas see veel aktiivne on), kuid külastan neid väga harva. Üldiselt sõpradele pilte näitan eespool mainitud Orkuti ja Facebooki vahendusel.


Kunagi loodan siiski oma huvi fotode sulatamise ja muu töötlemise juurde tagasi tulla (kui kool läbi) ning siis nt deviantART'is lõpuks konto luua. Kuna autoriõiguste loeng juba saadud, siis eks peab ise palju hakkama fotosid klõpsama (paremat fotokat oleks aind vaja, kuid mobiilipildid on juba igapäevane nähtus) ja pilte maalima/joonistama. Loodetavasti ka midagi lahedat kokku panna Deep zoomiga.

Seoses kunagise aine E-õppe vahendite standardid ja spetsifikatsioonid olen puutunud kokku ka nt. Deliciousiga, LeMilliga ja ka natuke Flickr (siiani võtan ennast kokku, et seal aktiivselt osalema hakata) ning Yahoo Pipesiga jne. Tänu sellele ainele on algselt see blogi loodud, nüüd oman teisigi, kuid kergest laiskusest ei ole neid eriti kasutanud. Kui infot on kogunenud nii palju nagu tänapäeval, siis lihtsalt ei oska enam kirjutada midagi tarka, mida juba enne kuuldud ei ole :D Twitterisse siiki lõin nüüd konto, kuid kasutamine siiani veel suur null.

Youtubes soran tihti ringi ja seda enamasti muusika huvi tõttu, olen nimelt suuremat sorti fanatt. Kuna ma fännan ka animesid (vaatamata asjaolule, et ei ole just alaealine enam :P), siis viimase aja muusika maitsesse palju jaapanipärast segunenud, mida siis youtubest hea leida või uutele vihjeid saada.

1 kommentaar:

Unknown ütles ...

Muljetavaldav nimekiri...ehk pakub see e-õppe met. & tehnoloogia kursus veel lisa...