laupäev, 2. mai 2009

MM õpisüsteemi disain: kolmas kontaktpäev

Tunni seekordsel kohtumisel sai tutvutud meeldejätmise strateegiatega. Mainitud said mõisted Induktiivne ja Deduktiivne strateegia. Induktiivne üldjoontes kujutab juhtumit, kus alguses on palju üksikkordi, mis seejärel viiakse üldistusele. Deduktiivse puhul on olukord vastupidine: alguses on üldistus, mille viid teadmise üksikjuhule. Vaatlesime veel mõistmise strateegiaid ja kõrgema taseme oskusi.

Rühmatöö puhul pidime tegeme iseseisvalt voodiagrammi, mille puhul tuli kasutada LAMSi. LAMSiga olen ma puutunud ka enne kokku, kuid tollel korral ei jätnud see keskkond mulle tervikuna head muljet. Suureks probleemiks oli tema aeglus. Antud juhul oli aga peadmurdvaks voodiagramm ise: ei mõistnud mida see tõpsemalt peab sisaldama ning kas tõesti ei ole olemas selle tegemiseks lihtsamat keskkonda/meetodit.

Järgnevalt sai alustatud storyboardi tegemisega. Storyboardi valmistasin PowerPointis ja kasutasin selleks mingil määral raamatus "Usability For The Web" (Tom Brinck, Darren Gergle, Scott D. Wood), väljatoodud storyboardi tehnikat. Iga slaidi alla sai pandud märkmed, mis sinna konkreetsele lehele tulema hakkavad.

Kommentaare ei ole: